Yoga

Jag arbetar just nu endast med små grupper och mycket fokus ligger på avspänning och enkla härliga yogaövningar som passar alla. Inte alls för komplicerat utan istället jobbar jag mycket på att skapa en medveten närvaro och en härlig atmosfär.

Yoga & Avspänning

Det finns olika former av yoga men den yoga som jag har valt att arbeta med är inspirerad av Hatha yogan men framförallt är den anpassad och modifierad till vår svenska samhällsfilosofi. Det innebär att jag har som mål att använda mig av en yoga som riktar sig till många människor. Det betyder också att rörelserna inte är alldeles för avancerade eller svåra att utföra och den är ej heller för disciplinerad eller auktoritär.

Det är en mjuk och fin yoga där det ingår många fysiska och härliga rörelser som stretchar alla muskler i kroppen. Jag använder mig även av avspänning och kroppskännedom som centrala moment i passen eftersom att de är viktiga redskap att ha med sig vid hantering av stress i vardagslivet. Hatha yogan har en tusenårig tradition och den härstammar ifrån Indien och tyngdpunkten i yoga ligger på att skapa balans i kropp & själ och därför blir stillhet och att lära sig att lyssna inåt naturligt.

Jag arbetar mycket med våra sinnen och till varje pass bygger jag upp en atmosfärisk miljö med levande ljus, rena eteriska oljor, vacker och avslappnande men även terapeutisk musik. För mig och mina deltagare är detta stresshantering i allra högsta grad och det är en investering för livet.

Yogaboost

Just nu har jag yoga och brunch på Yogagården. Brunchen intar vi på Café trubbel.
Café Trubbel – YogaGården

Om ni vill sätta ihop ett yoga-paket som matchar er personal, kontakta mig för mer information.

 

Chakrayoga

Datum: tisdagen den 23 april till den 7 juni, tid 18:30-20:00
Pris 900:-

Välkommen till en färgsprakande och energigivande kurs där du kommer att få ta del av chakrans olika betydelse för kropp och själ.
I passen kombineras mjuka sköna yogaövningar i ett flow som gör underverk på en stel och trött kropp. Du kommer att få mycket ny energi och bli inspirerad av både färger och dofter. Till varje pass kommer jag att bjuda in dig i en atmosfärisk miljö med vacker musik, levande ljus, eteriska oljor och en specifik symbolisk färg som är anpassad till varje chakra. Vi kommer att börja med rotchakrat för att avsluta med pannchakrat och kronchakrat.
Du kommer att få göra olika chakrameditationer som kommer att vara både stilla och rörliga, framförallt hjärtchakrat där vi gör en hjärtchakrameditation som är rörlig.
Varje pass avslutas med djupavspänning och återhämtning.

23 april Rotchakrat/ röd
7 maj Harachakrat/orange
14 maj Solarplexus/gul
21 maj Hjärtchakrat/grön – rörlig hjärtmeditation
28 maj Halschakrat/turkos/ ljudmeditation
7 juni Pann/ Tredjeögat och Kronchakrat/ indigo/vit

 

 

Very Soft & Gentleyoga

Datum: tisdagen den 18 juni & 25 juni 18:30-20:00
Pris 150: – per gång

Ett mjukt och lugnt pass där fokus är att bli medveten om din kropp och få ökad kroppskännedom. Du kommer att känna in din andning, dina smärtor, din stelhet och din mjukhet med andra ord få insikt om din kropp. Vi gör olika mjuka yogaövningar och drar ner på takten och ökar antalet repetitioner, allt för att du ska komma djupt, djupt in i övningen och även få möjlighet att ge dig tid till att lyssna in din andning. I passet förekommer djupavspänning och mental återhämtning som naturliga inslag. Ett mycket inkännande pass.
Denna form av yoga passar alla och kan speciellt vara bra för dig som inte provat yoga tidigare men även för dig som vill få djupare insikt. Det här passet ger dig tid att lära dig olika övningar och förstå dess innebörd.
Varje pass avslutas med en djup motorisk avspänning där vi går igenom kroppens alla delar och muskler och där du kommer att känna in din andning och hur du kan tona in och styra din andning.