Rehabcoaching

I min roll som arbetskonsulent har jag i många år arbetat inom rehabcoaching och där jag hjälpt och väglett människor med funktionsnedsättning av olika slag. Jag har arbetat med människor som har svåra kroniska sjukdomar, inget funktionellt språk eller människor som hamnat i ett utanförskap och inte kunnat etablera sig på arbetsmarknaden. Ett oerhört viktigt arbete där jag blivit deras krycka och ibland både ögon och öron. Denna målgrupp ligger mig så varmt om hjärtat för det är en sådan lycka när en människa som varit i ett utanförskap i många år får jobb, egen lön och tom. kan ta ut semester. Eller när jag med små medel får dem på rätt spår genom utbildning, arbetsprövning och rätt vägledning. Det glittret i ögonen när vi lyckas är fantastiskt att se och det gör att jag älskar mitt jobb.

Vad är det som gör att jag lyckas att få just människor i denna målgrupp i arbete?

Först och främst för att jag brinner för mitt jobb, men även för att jag har haft turen att få arbeta inom ett företag som är seriösa och som är bäst i Sverige på detta område. Här behöver jag/vi även många gånger Arbetsförmedlingen som samarbetspartner för det är ganska vanligt att de kommer in med stöd, subventioner och hjälpmedel när det behövs. Det är viktigt att en människa med denna bakgrund får rätt hjälp och kan känna sig trygg.

Men ni som vill ha coachning i detta område hör av Er…

Det finns alltid något jag kan bidra med, jag kan stötta den personal som arbetar inom detta fält, jag kan inspirera deltagare i olika arbetsmarknadsprogram. Jag kan hålla en workshop eller coacha de som behöver.

 Jag har t.o.m. skrivit en bok i ämnet : DET FINNS HOPP – vägar ur arbetslöshet (klicka här).

Det är ingen quickfix att lyfta en människa som inte varit i arbete på 10, 15, 20 år och det kan ta lite tid och ibland hade jag behövt lite mer tid, men det händer att jag lyckas inom ramen och kan jag hjälpa 1 människa med denna bakgrund är jag lycklig, kan jag hjälpa 10 är jag ännu lyckligare. Men med det vill jag säga att ibland lyckas jag inte och det beror inte alltid på mig utan på ett system som inte alltid vill som jag och ofta handlar det om att jag behövt mer tid. Jag vill därför inte lova att jag kan hjälpa alla… för det har jag inte mandat till men jag hade önskat att jag hade det. Många gånger hade jag önskat att jag var en Tingeling med ett magiskt trollspö, för alla som vill ha ett arbete och vill arbeta borde få det, eller hur?

https://m.facebook.com/detfinnshopp/

Priser: endast 850:- per gång eller coachingpaketet 4 ggr för 2.550:-
Konsultation till personal som arbetar inom detta område. Välkommen för en offert.

 Workshop Välkommen att höra av Er för en offert/ jag sätter ihop en workshop beroende målgrupp.

Till exempel är det till människor som deltar i ett arbetsmarknadsprogram, eller till personal som arbetar inom området?

Workshop där boken DET FINNS HOPP – Vägar ur arbetslöshet ingår?

Välkommen att höra av er för en Offert./ läs mer under fliken” Det finns hopp…”

Boken Det finns hopp – vägar ur arbetslöshet kan ingå i workshopen, yoga, avspänning och coachning är även moment som vi kan lägga till.

Som ett första steg behöver vi ett samtal eller ett möte för att kunna sätta ihop en workshop som matchar er!

Välkommen att höra av dig!